torstai 5. huhtikuuta 2018

Galettet eli ranskalaiset täytetyt ohukaiset gluteenittomina


Galettet

7 1/2 dl vesi
1 tl suola
4 1/2 dl tattarijauho

6 munaa
1 dl juustoraastetta
pekonia
suolaa 
mustapippuri
rucola/pinaatti

paistamiseen rasvaa

Sekoita vesi, suola ja tattarijauho käsivatkaimella.
Lisää tattarijauho vähitellen, niin että taikinasta tulee lettutaikinamaisen paksua.

Paista toisella pannulla pekonit kypsiksi.

Lisää paistorasva kuumalle pannulle.
Paista ohuet letut molemmilta puolilta.


Ripottele pannulla olevan, kypsän ohukaisen päälle ohuesti juustoraatetta.
Riko kananmuna keskelle räiskälettä.
Ripota päälle suolaa ja pippuria.
Käännä letun reunoja täytteen päälle.
Jatka paistamista, kunnes kananmuna on hyytynyt ja juusto sulanut.

Tarjoa galettet heti paistetun pekoni ja rukolan tai paistetun pinaatin kanssa.

gluteenittomat ohukaiset

Saimme ohjeen näihin ihanaan brussiohukaisiin äidiltäni. Ja vaikka blogista voisi luulla minun elävän erilaisilla letuilla, niin ei valitettavasti asian laita ole :D

Nämä gluteenittomat ohukaiset olivat todella kiva tuttavuus ja ohukaistaikina soveltuu kananmunaa ja maitoa vältteleville.

Ei kommentteja: