torstai 8. helmikuuta 2018

Peruna-palsternakkavohvelit



Peruna-palsternakkavohvelit


3 isoa raakaa perunaa
1 palsternakka (n. 150 g)
4 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhe
1 dl öljyä
5 dl gluteeniton kauramaito
2 kananmunaa
(0,5 tl suolaa)

Rasvaa paistamiseen

tarjoiluun hilloa, leikkelettä, tuorejuustoa jne



Kuori ja raasta perunat ja palsternakka.
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
Lisää joukkoon öljy, munat ja maito vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
Kun taikina on vatkattu tasaiseksi, lisää joukkoon juuresraaste.
Kuumenna rasvaa vohveliraudassa.
Paista taikinasta kullanruskeita vohveleita.


Tarjoile suolaisen tai makean lisukkeen kanssa.



Palsternakan voi korvata vastaavalla määrällä perunaa tai porkkanaa. Kauramaidon voi korvata lehmänmaidolla. Tattarijauhojen sijaan voi käyttää muita jauhoja, suosittelisin kokeilemaan täysijyväjauhoja.

Vohveleiden kanssa söimme palvihevosleikkelettä ja yhdistelmä oli mielettömän hyvä.

5 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Hei, kiitti tästä!
Meillä on palsternakkoja vielä "vaikka kuinka" kellarissa. Niin ihanaa kuin se onkin, niin vähän alkaa taas jo tökkimään uunijuurekset, sun muut palsternakkapureet jne.. Perunoita ei ole kuin pari enään jäljellä, mutta ehkäpä ne voisi uhrata vohveleihin!

Tuota tattarijauhoa en ole koskaan kokeillut, tattaripuurosta en oikein pitänyt kun sitä joskus kokeilin. Mutta siitäkin on jo monta vuotta.
Kuiva-ainekaapissa on niin paljon kaikkea, että voisin tosiaan vähän soveltaa sieltä löytyvistä jauhoista vohvelitaikinan.

Palvattu ja kylmäsavustettu hevonen on ihan törkeän hyvää!

Päden paja kirjoitti...

Oijoi..hyviltä näyttää! Kiitos reseptistä:) Kaunista talvista loppu viikkoa♥

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Meillä käytetään paljon palsternakkaa, mutta tällaisia en olekaan vielä koskaan kokeillut siitä valmistaa. Kiitos reseptistä! P.s. blogissani on käynnissä kiva hemmottelupaketin arvonta:)

Satu kirjoitti...

Marketta, liikaa palsternakkaa on itselleni vielä tuntematon käsite :D Täällä blogissa on ohje porkkanakakun tapaan tehtyyn palsternakkakakkuun, joka myös oli mielettömän hyvä. Ja se palvattu hevonen, se maistuu liki minkä vain kanssa.

Satu kirjoitti...

Kiitos samoin Päde :)


Tiiu käyn kurkistamassa blogisi.