torstai 2. marraskuuta 2017

Apinaeväs, tattari-kirsikka

Tattari-kirsikka apinaeväs

12 kpl

2 dl tattarihiutaleita
2 rkl öljyä
1 banaani
1/2  - 1 dl pilkottuja kirsikoita

Poista kirsikoista kivet.
Pilkottuna kirsikoita tulisi olla 1/2 - 1 dl.
Sekoita kaikki aineet keskenään sauvasekottimella.
Mikäli apinaeväs tulee vanhemmalle lapsella tai aikuiselle, voi sekoittamisen hoitaa lusikalla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperin päälle.
Anna leivosten turvota 10 minuuttia.

Paista apinaeväitä 15 minuuttia 175 asteessa.
Apinaevään on tarkoitus jäädä sisältä nihkeäksi.


Lisäämällä taikinaan yhden banaanin, saat apinaeväistä pehmoisempia.

Käytimme tähän apinaevääseen oman kirsikkapuun happamanmakeita kirsikoita. Ne eivät ole yhtä makeita, kuin torilla myytävät kirsikat.

Jos teet tämän ohjeen kolminkertaisena, saat 2 pellillistä herkkuja.
Pakasta ylimääräiset apinaeväät, niin sinulla on nälän iskiessä nopeasti evästä.

Tattari sopii gluteenittomaan ruokavalioon ja on maukkautensa lisäksi terveellinen. Tattarissa on kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja

Aiemmat apinaeväs-ohjeet löydät täältä:
Riisihiutale, mustikka & kardemumma
Kaurahiutale, mustaherukka & banaani

2 kommenttia:

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Tein näitä esikoisen ollessa taapero läjän vähän eri ohjeella - sain syödä kaikki itse. :P Pitäisiköhän kokeilla taas, jos kuopukselle kelpaisi!

Satu kirjoitti...

Kannattaa kokeilla ja tehdä varmuuden vuoksi omaan makuun sopivia ;)