keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän kakut



Itsenäisyyspäivän pöytään voi nostaa mitä erilaisempia kakkuja juhlistamaan maamme syntymäpäiviä ja kaikkea sitä, mitä itsenäisyys meille merkitsee. Kokosin blogista aiemmin julkaistuja ohjeita antamaan viime hetken inspiraatiota. Kakuissa makuina on vahvasti edustettuna mustikka, valkosuklaa ja rahka.



Mustikka ja laku istuvat suomalaiseen makuun ja toimivat yhdessä todella kivasti, kun niille lisää kaveriksi rahkan, niin eikö olla jo aika kotoisten makujen äärellä?



Oudot kakut jatkuvat eli riisipuurokin taipuu kakuksi ja se tekee sen hyvin. Kakku täyttää mukavasti mahaa eli se sopii vaikka kahvipöydän ainoaksi tarjottavaksi.



Muhkea valkosuklainen juustokakku kätkee sisäänsä mustikkaisen sydämen.


Mehevä, sitruunainen kakku joka on täytetty samettisella mascarpone -juustolla ja mustikoilla toimii kaikessa selkeydessään. 



Valkosuklaajäädyke ei ole kakku, mutta se sopii siitä huolimatta joulukuun alkuun ja juhlavana se toimii myös Itsenäisyyspäivän aterian 

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Upeita kakkuja:)

Satu kirjoitti...

Kiitos Jael :) Tätä kootessa ihastelin myös millaisia kakkuja on tullut syötyä joskus ;)

Raija kirjoitti...

Oi Maamme .. hyvälle näyttää !

Satu kirjoitti...

Ja hyviä olivat :)

marketta kirjoitti...

Ihania kakkuja! Riisipuurokakku... sitä on pakko joskus kokeilla! ='D

Satu kirjoitti...

Riisipuurokakussa on puuroa, joten eikö se ole jo melkein terveysruokaa ja siten pakko kokeilla ;)