keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Punaherukkapannacotta


Punaherukkapannacotta

5-6 annosta
3 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1,5 dl hyytelösokeri Multia
3 tl vaniljasokeria

3 dl punaherukoita
vajaa 1 dl hyytelösokeria

Sekoita kattilassa kerma, maito ja hyytelösokeri sekä vaniljasokeri.
Keitä aineksia puolisen minuuttia.
Jaa pannacotta annosmaljoihin ja anna sen jähmettyä hetki jääkaapissa.

Keitä herukoita kattilassa tuokio, survo marjat ja siivilöi kuoret pois.
Tarvitset marjamehua n. 1-1 1/5 dl lisää tarvittaessa vähän vettä mehuusi tai tee sitä lisää. Lisää mehuun hyytelösokeri kokoajan sekoittaen.
Kaada hivenen jäähtynyt herukkaseos jähmetyneen pannacotan päälle ja vie pannacotat vielä jääkaappiin jähmettymään.

Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.

Tämä pannacotta on hyvin pirtsakan makuinen, osa rakasti sitä, osalle se oli liian hapan.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Pannacotta on taivaallisen näköinen, siitä ei tarvitse keskustella! :D Mutta sanoppa vielä, mistä/kenen suunnittelijan on tuo ihanan mallinen lasi? :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Lasit ostimme Puumalan Alkon poistomyynnistä viime kesänä. Lasit ovat Riedel:in Viognier/Chardonnay-lasit. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä laseihin ja niille on keksitty monta eri käyttötapaa :)